test

PROGRAMMA
WERKMAN 2015

14 sep
Voetsporen - Doeke Sijens
Trefpunt 19:30

Van 3 t/m 20 september speelt DE OMSLAG in Thesinge, een theatervoorstelling van het Poplart Theatre over Fie en haar vader Hendrik Nicolaas Werkman. Speciaal voor deze gelegenheid geeft schrijver Doeke Sijens op maandag 14 september een lezing over Fie Werkman in Thesinge, 'Voetsporen' genaamd. 

De kunstenaar Hendrik Nicolaas Werkman had een bijzondere band met zijn jongste dochter Fie. Zij volgde in zijn voetsporen en gebruikte de vrije expressie die hij  in zijn werk toepaste voor haar Kinderwerkplaats, die zij in 1953 oprichtte. Hier heeft zij generaties kinderen geleerd hun expressiviteit te uiten. Ook maakte ze zelf prachtige stofassemblages, die door de kunstkritiek zeer werden gewaardeerd.

Maar paradijselijk was de verhouding tussen vader en dochter beslist niet, meermalen voelde Fie zich door hem in de steek gelaten. Veel bleef tussen hen onbesproken, maar met behulp van de brieven van Werkman aan zijn vrienden schreef en de herinneringen die Fie zelf heeft schreven, kan het beeld van de zwijgzame vader en zijn getalenteerde dochter goed verteld  worden. Met deze lezing zal Doeke Sijens het boeiende leven van Fie Werkman (1915-2002) schetsen en haar daarbij uit de schaduw van haar beroemde vader halen.

Entree €4,--

BOEK

Dit jaar verscheen ook het boek 'Voetsporen, Fie Werkman & haar vader Hendrik Nicolaas Werkman' van Doeke Sijens (€ 22,50 Uitgeverij Kleine Uil). 

Meer informatie op www.poplart.nl

Trefpunt
Kerkstraat 5
Thesinge