test

PROGRAMMA
WERKMAN 2015

tot
13 nov
Werkman - Meindert Talma

"(...) de muzikale verbeelding die de Gronings-Friese popmuzikant maakte van het levensverhaal van Hendrik Nicolaas is aangrijpend en indrukwekkend", 

schrijft de Noordelijke pers (Dvhn & LC) over het nieuwe programma WERKMAN van Meindert Talma. In een liederencyclus brengt hij het roerige leven van de kunstenaar met originaliteit en gevoel voor humor onder de aandacht. 

Bekend als messcherpe observator is hij als geen ander in staat om aan de hand van brieven, gedichten en prozafragmenten in de huid te kruipen van de Groninger kunstenaar. In zijn songteksten schroomt hij niet om zaken onverbloemd te verwoorden: over Werkman’s paradijselijke jeugdjaren in Leens, zijn (moeilijke) vriendschappen, zijn eerste vrouw Jansje Cremer, maar ook over zijn laatste levensdagen in de cel met de Groninger rijwielenhandelaar E. Glaudé.

Talma werkt samen met het internationale Melisma Saxophone Quartet. Dit jonge ensemble, dat al overal in de wereld heeft gespeeld, bestaat uit musici van verschillende vier nationaliteiten (Zwitserse, Deense, Spaanse en Nederlandse) die samen hun eigen muzikale taal creëren. Tijdens de live-voorstelling wordt op een groot scherm bijpassend kunst- en archiefmateriaal van Werkman vertoond.

Excelsior Recordings bracht de gelijknamige cd WERKMAN uit. 

SPEELDATA & KAARTVERKOOP
WERKMAN van Meindert Talma is nog te zien op:

  • INTO THE GREAT WIDE OPEN op 3 september
  • CROSSING BORDER FESTIVAL Den Haag op 13 november 
  • opening werkmanproject VRIJHEID VAN GEEST in Hoogezand-Sappemeer op 6 september.